صبح فردای شب یلدا، یعنی در اولین روز زمستان، اغلب مردم در واگن‌های مترو خمیازه می‌کشند یا روز نخست دی‌ماه را با خواب‌آلودگی پشت سر می‌گذارند.

 

فارس من| فردای شب یلدا چرا باید تعطیل باشد؟

خبرگزاری فارس ـ گروه فرهنگ عمومی: یکی از کاربران خبرگزاری فارس با ثبت سوژه‌ای با عنوان وم تعطیلی روز بعد از شب یلدا جمع دیگری از کاربران را به حمایت از این تقاضا دعوت کرده است. او در تشریح سوژه خود نوشته است: «حیف نیست شب بی‌نظیر یلدا با قدمت چند هزارساله، که دقیقا هدف آن تکریم هسته اصلی جامعه یعنی خانواده است و این در دنیا بی‌نظیر است، حداقل یک روز که خانواده‌ها با خیال راحت کنار هم باشند، تعطیلی برایش درنظر نگرفت؟ خصوصا کارمندان و معلمانی که صبح زود باید سر کار خود باشند، مجبورند در این شب زیبا نتوانند در کنار اقوام و بزرگان خود باشند.»

 

این مطلب را به جز ثبت‌کننده، بیش از ۱۱۰ نفر از مخاطبان فارس حمایت کرده و خواستار تعطیلی روز اول دی‌ماه، یعنی یکشنبه بعد از شب یلدا شده‌اند. عده‌ای البته در مخالفت با این سوژه، نظراتشان را پای همین مطلب ثبت کرده و به تعطیلات فراوان کشورمان در طول سال اشاره کرده‌اند. در همین حال، عده‌ای با استناد به آمار کم‌تر کشورمان در تعطیلی‌های طول سال نسبت به بعضی کشورهای پیشرفته، تعطیل شدن روز اول دی‌ماه را آسیب جدی به فرهنگ کار تلقی نکرده‌اند.

 

 

مقایسه تعطیلات در ایران و جهان؛ ایرانی‌ها تعطیلات رسمی بیش‌تری در تقویم دارند، اما تعداد روزهای تعطیل هفته‌شان کم‌تر است

 

در میان آن‌ها کسانی هم بوده‌اند که به مشابهت شب یلدا با شب قدر اشاره داشته و از دولت خواسته‌اند که ساعت آغاز کار کارگران و کارمندان در روز بعد از یلدا، دو ساعت عقب‌تر باشد. این دسته از کاربران اما به این تفاوت آشکار توجه نداشته‌اند که شب یلدا از هنگام تاریکی آسمان شروع می‌شود و اگر فرض بر این باشد که افراد تا ساعت صفر یکم دی‌ماه، مهمانی‌های شب یلدا را به پایان برسانند، بیش از ۶ ساعت برای این شب‌نشینی فرصت و فراغت خواهند داشت، اما آیین‌های لیالی قدر جدای از اهمیت فوق‌العاده دینی و معنوی که قابل مقایسه با هیچ مناسبت دیگری نیست؛ در ساعات ابتدایی نیمه‌شب، آغاز می‌شود و برگزاری اعمال و مناسک آن تا نزدیک اذان صبح به طول می‌انجامد.

 

از طرف دیگر، تعطیلات پیاپی و اجتناب‌ناپذیر در آذرماه به دلیل آلودگی هوا، شمار زیادی از دانش‌آموزان و دانشجویان را از درس عقب انداخته و این عقب‌ماندگی موجب نگرانی خانواده‌ها شده است. ضمن این‌که ممکن است دامنه این تعطیلات به دی‌ماه امسال هم بکشد و تعطیلی مراکز آموزشی به دلیل آلودگی‌های معمول شهرهای بزرگ در اولین ماه زمستان، باز هم کودکان، نوجوانان و جوانان را خانه‌نشین کند.

 

نکته دیگری که نباید از نظر دور داشت، دیرخوابی خانواده‌ها در تمام طول سال است. این شب‌بیداری‌ها به نحوی، سبک و نظم زندگی ما را مختل کرده که شهرهای بزرگ تا ساعاتی از نیمه‌شب ترافیک شدید را تجربه می‌کنند و شهروندان تهرانی، حتی تا حوالی ساعت یک بامداد در راهبندان‌های پایتخت می‌مانند. شب یلدا هم می‌تواند مثل یک شب عادی تلقی شود.

 

با این همه، چه دولت تصمیم به تأخیر در آغاز روز کاری یکم دیماه بگیرد و چه، کارمندان و کارگران، یکی ـ دو ساعت اول صبح را مرخصی بگیرند، اتفاق عجیبی نمی‌افتد. با یک تأخیر معمولی می‌شود شب یلدا را با خیال آسوده، در کنار بزرگ‌ترهای فامیل سپری کرد.


tehranBaz شب ,یلدا ,روز ,  ,ساعت ,هم ,شب یلدا ,را به ,بعد از ,طول سال ,از کاربرانمنبع

چرا می خواهند پهپاد پستی داشته باشند؟

تن‌فروشی یک زن در قبر

پیشنهاد حذف ارز 4200 تومانی از واردات برنج و

فردای شب یلدا باید تعطیل باشد

مشخصات

آخرین جستجو ها

سه سوته خرید کن تحویل بگیر صنعت برق ایران اینجا همه چی هست خرید اینترنتی لوازم یدکی لودر فیلم و سریال کاج موزیک دبیرستان نمونه شبانه روزی محمدرضا کاظمی خرید کالباس بر فارکس تایم